Kom og vær med til en sjov og hyggelig dag i ODEON søndag d. 16. september kl. 11.00-14.00, når SPIS! Odense Food Festival, med den ambitiøse Schiøtzpriskonkurrence, sætter de fantastiske fynske råvarer på menuen.

Visionsgrundlag

Schiøtzprisen uddeles i regi af SPIS! Odense Food Festival og præmierer de dygtige danske kokkes evner og vilje til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet. Fyn har et meget højt gastronomisk og kulinarisk niveau funderet på nogle af verdens allerbedste afgrøder. Schiøtzprisen sætter evnen og viljen til at gå nye veje med fynske sæsonråvarer højt og trækker en tydelig linje fra jord til bord. Dyre råvarer giver ikke nødvendigvis point, – det er det fabelagtige håndværk kombineret med nysgerrighed, kreativitet og innovation, som er i fokus. Schiøtzprisen fejrer smag og nydelse og uddeles med kærlighed.
Ved Schiøtzprisen kreerer hver deltager én ret. Der er frit valg mellem forret, hovedret, dessert eller snack, som sætter den fynske historie og de fynske råvarer i højsædet. Kokkene kæmper om at vinde den fine og folkelige Schiøtzpris, et meget smukt, håndlavet trofæ fra den fynske familievirksomhed Kærbygård Plankeborde, 20.000 kr. kontant, samt en markedsføringskampagne til en værdi af 50.000 kr.v. Albani Odense.