smagsjagten

fredag d. 11. sep. kl. 09.30-13.00

SPIS! Odense Food Festival inviterer hermed elever og lærere fra 8.-10. klasse med til Smagsjagten – en rejse i bæredygtighed, smag, sanser og madkultur den 11. september 2020. 

Smagsjagten er et didaktisk og dannende forløb for udskolingselever, der via naturvidenskabelige, mad- og samfundsfaglige fag får mulighed for at gå på opdagelse i madkulturens udvikling, betydning, smag og udformning i bæredygtighedens tegn. 

Eleverne får mulighed for at styrke deres smagsmod, skærpe deres indsigt og tage stilling til, hvor de selv vil være med til at sende madkulturen hen, når de ganske snart er voksne forbrugere. 

Smagsjagten skabes i et samarbejde mellem Smag for Livet og SPIS! Odense Food Festival. Den bygger på tre dele: et inspirationsmateriale, et involverende møde med fem virksomheder/organisationer inden for mad og bæredygtighed og en opsamlende opgave.

I første del af forløbet skal klassen læse og diskutere et inspirationsmateriale om smag og bæredygtighed, som er udviklet særligt til lejligheden, og som forbereder klassen til mødet med virksomhederne og organisationerne.

I anden del af forløbet besøger eleverne SPIS! Odense Food Festivals madmarked den 11. september, hvor de i et tilrettelagt forløb efter tur besøger fem forskellige virksomheder og organisationer, som giver eleverne konkrete hands-on-oplevelser i et sanseligt og dialogskabende rum.

Endeligt får klasserne stillet opgaver, som samler op på oplevelserne under Madmarkedet, og som læreren guider eleverne gennem hjemme på skolen.

tilmelding

Skal din klasse med til Smagsjagten? Send en mail til [email protected] og reserver en plads. 

dette event er skabt i samarbejde med

Covid- 19
Arrangementet gennemføres med hensyn til Myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19. Skulle vi mod forventning blive pålagt at aflyse, refunderes din billet