Schiøtzprisen

Søndag den 17. september 2017 fejrede vi de fantastiske fynske råvarer til den festlige og folkelige Schiøtzprisen.

Schiøtzprisen er Fyns største professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir.

Innovation, smag, kvalitet og visuel præsentation er i centrum, når de professionelle kokke er med i konkurrencen om at kreere de bedste retter med fokus på fynske råvarer.

Restaurant Fynboen

Når det blev bisonretten fra Restaurant Fynboen, der løb med sejren, skyldes det ifølge Morten Vilsbæk, at de havde lavet “et festfyrværkeri af en ret med en urkraft af smag, som har udgangspunkt i den fynske bisonokse”. Bisonkødet kommer fra Ditlevsdal Bison Farm.

– De havde arbejdet rigtig meget med både haler og det møre kød fra selve oksen. Den første del af retten var tatar fra bison i kernemælk, og det var en topfrisk kombination, siger han. Læs mere her

 

Deltagere

Dommere

Klavs Styrbæk

Indehaver og køkkenchef hos Restaurant STYRBÆKS.

Ole G. Mouritsen

Centerleder for Smag for Livet og ansvarlig for hovedområdet Gastrofysik.

Morten Vilsbæk

Journalist, madredaktør og vinskribent på Fyens Stiftstidende.

Per Hallundbæk

Tidligere direktør og køkkenchef på Falsled Kro.

Vært

Jacob Rytz

Journalist og nyhedsvært på Tv2 Fyn.