Schiøtzprisen er en konkurrence for professionelle kokke og kokkeelever.

Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival at sætte fokus på den fynske fødevarefortælling.

Fyn har et meget højt gastronomisk og kulinarisk niveau baseret på nogle af verdens allerbedste afgrøder. På Fyn findes også nogle af landets dygtigste fødevareproducenter. Faktisk er hver 5. fynbo beskæftiget i fødevareerhvervet, ligesom Fyn har Europas tætteste koncentration af bryggerier.

Schiøtzprisen præmierer de fynske kokkes evner til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet.

Deltagernes retter bedømmes af dommerne ud fra følgende kriterier:

  • Smag
  • Visuel præsentation
  • Håndværk, innovation og kreativitet
  • Evnen til at formidle den fynske fortælling gennem råvarerne.

Deltager?

Schiøtzprisen er en åben kokkekonkurrence for professionelle kokke og kokkeelever. For at ansøge om deltagelse skal man besvare et ansøgningsskema samt sende en mail til SPIS! Odense Food Festivals sekretariat via [email protected] senest den 20. maj 2019.

Konkurrencens deltagere udvælges af konkurrencens dommerpanel, som vurderer alle besvarelser. Vær opmærksom på at alle ansøgere kan blive ringet op for uddybende spørgsmål.

Læs mere om Schiøtzprisen i informationsmaterialet og regelsættet

Alle deltagere som er udtaget til Schiøtzprisen 2019 får besked herom senest den 11. juni 2019.

Bemærk: Sidste års vinder af Schiøtzprisen kvalificerer sig automatisk til konkurrencen.

 

De fynske råvarer

Alle deltagere til Schiøtzprisen får adgang til en råvarebuffet med udvalgte fynske kvalitetsråvarer i sæson. Råvarebuffeten omfatter:

  • kød
  • frugt og grønt
  • kolonial
  • mejeri.

En oversigt over råvarer på buffeten fremsendes til deltagerne forud for konkurrencen. Derudover må hver deltager selv medbringe nogle basisråvarer samt op til 3 råvarer, som understreger kvaliteten af deres konkurrenceret. Det kan f.eks. være man selv har syltet ramsløg eller asparges, samlet svampe, plukket bær eller noget helt fjerde. En nærmere beskrivelse af, hvad deltagerne må medbringe er beskrevet i konkurrencereglerne.

Årets dommere er:

  • Per Hallundbæk, kok, gastronomisk konsulent og Team Manager på Kokkelandsholdet.
  • Dan Jørgensen, tidligere fødevareminister.
  • Klavs Styrbæk, kok, gastronomisk ildsjæl og indehaver af Styrbæks.
  • Morten Vilsbæk, journalist, madredaktør og vinskribent.
  • Louise Beck Brønnum, gastrofysiker og leder af Alchemist T[A]este lab i København

Præmier:

  • 1. præmie: 30.000 kr. samt et smukt indgraveret trofæ fra Kærbygård Plankeborde
  • 2. præmie: 10.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier
  • 3. præmie: 5.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier.