SCHIØTZPRISEN 2019

Kom og oplev nogle af landets bedste kokke udfolde sig i køkkenet live, når de konkurrerer om at blive den bedste fortolker af det fynske spisekammer og førstepræmien på 30.000 kr. Konkurrencen finder sted på Anarkist -Beer & Food Lab d. 15/9 kl. 11.00-15.00.

Det gastronomiske og kulinariske niveau på Fyn er utroligt højt, og den næringsrige fynske jord skaber grobund for nogle er landets allerbedste råvarer og fødevareproducenter. Det fortjener en hyldest!

Med Schiøtzprisen ønsker SPIS Odense Food Festival i samarbejde med Albani at præmiere kokkes evner til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet.

Jacob Rytz fra TV 2/FYN er vært ved Schiøtzprisen 2019 og guider os sikkert gennem dagen med spændende interviews med finalisterne, dommerne og fynske leverandører og producenter.

Der er gratis adgang til arrangementet, så kom og oplev den intense stemning, når nogle af landets bedste kokke arbejder kreativt og professionelt med deres håndværk i et helt vanvittigt højt konkurrencetempo.

Vi glæder os til at se dig

 

#spisodense

ÅRETS FINALISTER

Stefano Foschi

Rasmus Bermann

  Rune Sørensen

Bjarke Jeppesen

Emil Rask Bahr

Årets dommere

  • Klavs Styrbæk, kok, og ejer af det gastronomiske projekt Styrbæks.
  • Per Hallundbæk, Kok og gastronomisk konsulent.
  • Louise Beck Brønnum, gastrofysiker og leder af Alchemist T[A]este lab i København.
  • Morten Vilsbæk, journalist, madredaktør og vinskribent.
  • Dan Jørgensen, Medlem af Folketinget og nuværende klima-, energi- og forsyningsmenister.

Præmier

  • 1. præmie: 30.000 kr. samt et smukt indgraveret trofæ fra Kærbygård Plankeborde
  • 2. præmie: 10.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier
  • 3. præmie: 5.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier.

De fynske råvarer

Alle deltagere til Schiøtzprisen får adgang til en råvarebuffet med udvalgte fynske kvalitetsråvarer i sæson.  Råvarebuffeten omfatter:

  • Kød
  • Frugt og grønt
  • Kolonial
  • Mejeri.

OM SCHIØTZPRISEN

Schiøtzprisen er en åben kokkekonkurrence for professionelle kokke og kokkeelever.

Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival at sætte fokus på den fynske fødevarefortælling.

Fyn har et meget højt gastronomisk og kulinarisk niveau baseret på nogle af verdens allerbedste afgrøder. På Fyn findes også nogle af landets dygtigste fødevareproducenter. Faktisk er hver 5. fynbo beskæftiget i fødevareerhvervet, ligesom Fyn har Europas tætteste koncentration af bryggerier.

Schiøtzprisen præmierer de fynske kokkes evner til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet.

SAMARBEJDSPARTNERE

Sponsorer

OBS! Der vil være fotografer til stede, som vil tage billeder under festivalen til brug til fremtidig markedsføring.