SCHIØTZPRISEN

Om Schiøtzprisen

Schiøtzprisen er en ambitiøs kokkekonkurrence for professionelle kokke og kokkeelever, der hylder det unikke gastronomiske håndværk gennem fokus på den fynske fødevarefortælling.
Det gastronomiske og kulinariske niveau på Fyn er utroligt højt, og den næringsrige, fynske jord skaber grobund for nogle er landets allerbedste råvarer og fødevareproducenter. Faktisk er hver 5. fynbo beskæftiget i et fødevarerelateret erhverv, ligesom Fyn har Europas tætteste koncentration af bryggerier.

Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival i samarbejde med Albani at præmiere kokkes evner til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet.

Deltagernes retter bedømmes af dommerne ud fra følgende kriterier: 

    • Smag.
    • Visuel præsentation.
    • Håndværk, innovation og kreativitet.
    • Evnen til at formidle den fynske fortælling gennem råvarerne.

Vil du deltage?

sådan ansøger du

Schiøtzprisen 2020 afholdes d. 13. september kl. 11.00-15.30 på Anarkist – Beer & Food Lab.

For at ansøge om deltagelse skal man besvare et ansøgningsskema samt sende en mail til SPIS! Odense Food Festivals sekretariat via schiø[email protected] senest den 01. juni 2020.

Konkurrencens finalister udvælges af et uvildigt panel, som vurderer alle besvarelser. Vær opmærksom på at alle ansøgere kan blive ringet op for uddybende spørgsmål. 

Alle finalister som er udtaget til Schiøtzprisen 2020 får besked herom senest den 19. juni 2020.

Bemærk: Sidste års vinder af Schiøtzprisen kvalificerer sig automatisk til konkurrencen.

Præmier

  • 1. præmie: 30.000 kr. samt et trofæ fra Kærbygård Snedkeri.
  • 2. præmie: 10.000 kr.
  • 3. præmie: 5.000 kr.

læs mere

Læs mere om chiøtzprisen via nedenstående links:

Information om Schiøtzprisen

Regler i Schiøtzprisen 

dommere og vært

Klavs Styrbæk

KLAVS STYRBÆK

kok, gastronomisk ildsjæl og indehaver af Styrbæks

ole

Ole  g. Mouritsen

dr. scient. og professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation

Design uden navn-12

LOUISE Beck BRØNNUM

Gastrofysiker og produktudvikler hos KOST samt videnskabelig assistent for Smag For Livet

Dommer Morten Vilsbæk

Morten vilsbæk

Journalist, madredaktør og vinskribent

Vært Jacob Rytz

Jacob rytz

Journalist og nyhedsvært TV2 FYN

Covid- 19
Arrangementet gennemføres med hensyn til Myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19. Skulle vi mod forventning blive pålagt at aflyse, refunderes din billet