Schiøtzprisen er en åben konkurrence for professionelle kokke og kokkeelever og finder sted søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15. Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival at sætte fokus på den fynske gastronomiske fortælling.
Fyn har et meget højt gastronomisk og kulinarisk niveau baseret på nogle af verdens allerbedste afgrøder. På Fyn findes nogle af de dygtigste fødevareproducenter. Faktisk er hver 5. fynbo beskæftiget i fødevareerhvervet, ligesom Fyn har Europas tætteste koncentration af bryggerier. Det kan vi godt være stolte af.

 

Hvor og hvornår?

Søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15 på ODEON.

 

Kriterier

Schiøtzprisen præmierer kokkenes evner til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet. Deltagernes retter bedømmes af dommerne ud fra følgende kriterier:

  • Smag og håndværk
  • Innovation og evnen til at formidle den fynske fortælling.
  • Visuel præsentation

Til Schiøtzprisen stiller SPIS! Odense Food Festival en råvarebuffet fyldt med de bedste kvalitetsråvarer og -produkter fra Fyn til rådighed. Buffeten kommer til at bestå af basisråvarer samt et bredt udvalg af fynsk frugt og grønt i sæson, kød, mel, æg, mejeriprodukter og specialiteter. Derudover må hver deltager selv medbringe op til 3 råvarer eller produkter, som understreger den fynske fødevarefortælling i deres ret. Fokus for konkurrencen er kokkehåndværket kombineret med nysgerrighed, kreativitet og innovation.

 

Præmier

  • 1. præmie: 20.000 kr., kontant, en outdoor marketing kampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani Odense samt et smukt indgraveret trofæ fra Kærbygård Plankeborde
  • 2. præmie: 4.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier
  • 3. præmie: 1.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier.
Vil du med?
Kom helt tæt på, når kokkene dyster om den fynske ære og den store præmie, når vi udråber vinderen af årets Schiøtzpris.
Hent din gratis billet lige her. Der er goodiebag med dejlige øl fra Schiøtz til de første 100.
Powered byTicketbutler

Årets 5 finalister er:

Jesper Danielsen
& Jeppe Madsen
Tommy Friis
Stefano Foschi
Kasper Correll
Jacob Burmølle

Dette event er skabt i samarbejde med:

OBS! Der vil være fotografer til stede, som vil tage billeder under festivalen til brug til fremtidig markedsføring.