Schiøtzprisen

Søndag den 16. september 2018 fejrede vi de fantastiske fynske råvarer til den festlige og folkelige Schiøtzprisen. Schiøtzprisen er Fyns største professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir. Innovation, smag, kvalitet og visuel præsentation er i centrum, når de professionelle kokke er med i konkurrencen om at kreere de bedste retter med fokus på fynske råvarer.

RESTAURANT FYNBOEN

Årsagen til at Fynboen igen i år løb med sejren skyldes, ifølge dommer og kok Klavs Styrbæk, at deres ret hang sammen smagsmæssigt og havde en rød tråd. Der blev bl.a. serveret en glace med æble og honningsnaps, som smagte fantastisk, og som var ekstremt vellykket håndværksmæssigt. Derudover havde de lavet et flot show, som var inspireret af H.C. Andersen, men Klavs Styrbæk understreger, at det udelukkende var maden, de vandt på. Læs hele artiklen fra dagen her!

Deltagere

Dommere

Dan Jørgensen

Medlem af Folketinget og tidligere fødevareminister

Klavs Styrbæk

Indehaver og køkkenchef hos Restaurant STYRBÆKS.

OLE G. MOURITSEN

Centerleder for Smag for Livet og ansvarlig for hovedområdet Gastrofysik.

Louise Beck Brønnum

Gastrofysiker og leder af Alchemist testkøkken i København.

Vært

JACOB RYTZ

Journalist og nyhedsvært på Tv2 Fyn.

Samarbejdspartnere