
Schiøtzprisen
Søndag den 17. september 2017 fejrede vi de fantastiske fynske råvarer til den festlige og folkelige Schiøtzprisen.
Schiøtzprisen er Fyns største professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir.
Innovation, smag, kvalitet og visuel præsentation er i centrum, når de professionelle kokke er med i konkurrencen om at kreere de bedste retter med fokus på fynske råvarer.
Restaurant Fynboen
Når det blev bisonretten fra Restaurant Fynboen, der løb med sejren, skyldes det ifølge Morten Vilsbæk, at de havde lavet “et festfyrværkeri af en ret med en urkraft af smag, som har udgangspunkt i den fynske bisonokse”. Bisonkødet kommer fra Ditlevsdal Bison Farm.
– De havde arbejdet rigtig meget med både haler og det møre kød fra selve oksen. Den første del af retten var tatar fra bison i kernemælk, og det var en topfrisk kombination, siger han. Læs mere her
Deltagere
Dommere

Klavs Styrbæk
Indehaver og køkkenchef hos Restaurant STYRBÆKS.

Ole G. Mouritsen
Centerleder for Smag for Livet og ansvarlig for hovedområdet Gastrofysik.

Morten Vilsbæk
Journalist, madredaktør og vinskribent på Fyens Stiftstidende.

Per Hallundbæk
Tidligere direktør og køkkenchef på Falsled Kro.
Vært

Jacob Rytz
Journalist og nyhedsvært på Tv2 Fyn.







