Hvem er SPIS!

SPIS! Odense Food Festival arbejder for at udbrede kendskabet til dansk madkultur, terroir og natur.

SPIS! Odense Food Festival bringer mennesker sammen om fællesskabende events og oplevelser ud fra sætningen “nydelse, nærvær og nytænkning” og skaber synlighed for fødevarebranchen og dens mangfoldighed i et tilgængeligt, inkluderende og kvalitetsbevidst
program. SPIS! Odense Food Festival er en holdningsfestival. Gæsterne behøver ikke at blive enige, men de skal gerne opnå ny viden eller nye færdigheder, når de besøger festivalen.

SPIS! Odense Food Festival har fokus på samarbejder med brancheorganisationer, erhvervs- og kulturlivet og på at synliggøre Odense, som gastronomisk rejsemål af høj kvalitet. Ikke kun i festivalugen, men året igennem.

Herunder kan du se et udpluk af de events vi laver ved SPIS! Odense Food Festival.

SPIS! ODENSE FOOD FESTIVAL

SPIS! Odense Food Festival er med mere end 25.000 besøgende Danmarks 3. største madfestival, der hvert år i en hel ugen fejrer fynsk og dansk madkultur. Ud fra sætningen “nydelse, nærvær og nytænkning” skaber vi unikke og personlige oplevelser, der bringer mennesker sammen om det vi spiser og drikker.
Hvert år i uge 37 udforsker vi madkulturen gennem en bred vifte af events, der rummer alt fra kokkeskoler, middage og foredrag til et kæmpe madmarked og fynsk største og mest ambitiøse kokkekonkurrence. 

SPIS! MADMARKED

SPIS! inviterer fødevareaktører til at deltage i markedet, hvor de kan sælge og markedsføre deres produkter. Fælles for de mange aktører er kvalitet, håndværk og passion. Ud over områderne dedikerede til boder, rummer madmarkedet også alverdens gastrokulturelle aktiviteter oplevelser for både børn, unge og voksne. Der er lækker street food, smagsprøver, lege, workshops, underholdning og meget mere.

SCHIØTZPRISEN

Fyns største professionelle kokkekonkurrence, der afholdes som en del af SPIS! Odense Food Festival i uge 37. Til Schiøtzprisen præmieres de dygtige kokkes evner og vilje til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet. Schiøtzprisen er en hyldes til de fynske råvarer og skal hjælpe med at løfte den fynske fødevarefortælling. Den bedste kok vinder 30.000 kr.

SPIS! UGE 5 / SPIS! UDE

SPIS! Uge 5 og SPIS! Ude (uge 37) er vores restaurantfestival. Her inviterer udvalgte odenseanske restauranter indenfor til uovertrufne menuer med de fynske råvarer i centrum. SPIS! Uge 5/SPIS! Ude giver gæsterne mulighed for at opleve skønne menuer til en særlig fordelagtig pris.

Smagsjagten

Smagsjagten er et didaktisk og dannende forløb for udskolingselever, der via naturvidenskabelige, mad- og samfundsfaglige fag får mulighed for at gå på opdagelse i madkulturens udvikling, betydning, smag og udformning i bæredygtighedens tegn.

Aspargesfrokosten

Et årligt tilbagevendende event, hvor vi hylder de fynske asparges. Forskellige restauranter deltager med deres bud på den bedste aspargesanretning og fejringen af denne skønne råvare og foråret er i centrum. Konceptet har vi arvet fra lokale kokke, som startede det for over 10 år siden. 

SPIS! ODEON

Et overdådigt arrangement hos Odenses nye musik-, teater- og konferencehus ODEON. I 2017 sad gæsterne på scenen under scenetårnet og blev forkælet med en fem-retters menu og forskellige scenekunstoverraskelser. 

SPIS! Eventyrligt

I SPIS! Eventyrligt blandes forskellige kunstneriske udtryksformer til en samlet totalteateroplevelse. Forestillingen er helt nyskrevet og baserer sig på brudstykker af H.C. Andersens eventyr. Centralt for forestillingen er gastronomien der inkorporeres i forestillingen på lige fod med andre kunstneriske udtryksformer som opera, skuespil, sang, dans og musik. SPIS! Eventyrligt er frugten af et tværkunstnerisk samarbejde mellem SPIS! Odense Food Festival og  forskellige lokale kulturaktører, herunder Den Fynske Opera, Den Kongelige Balletskole – Odense, kokkene Kim Gubi Lundvaldt og Mads Friis Nielsen, instruktør Jesper Dupont, m. fl.