Ole G. Mouritsen


Ole G. Mouritsen

Ole G. Mouritsen er centerleder for Smag for Livet og ansvarlig for hovedområdet Gastrofysik. Han er tilmed professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, forfatter og forsker.

Ole er en af årets dommere til Schiøtzprisen, som er en kokkekonkurrence for professionelle kokke, hvor han skal være med til at kåre gedigent gastronomisk håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir.

Vi har spurgt Ole, hvad han forbinder med det gode måltid, og hvilke råd han vil give deltagerne til årets Schiøtzpriskonkurrence, der kæmper med næb og klør om en kontant præmie på 20.000 kr., et håndskåret Schiøtzpristrofæ fra Kærbygård Plankeborde og en outdoor markedsføringskampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani.

 

Hvad er en veltillavet ret for dig, og hvad er vigtigt for, at en ret lykkes?

Fokus på alle aspekter af smag og mundfølelse, respekt for råvarerne og en æstetisk præsentation.

Hvad er velsmag for dig?

Den sublime kombination af smag, aroma, mundfølelse og koblingen til en god erindring.

Hvad er det bedste måltid, du har fået på Fyn?

Min mors hjemmelavede medisterpølse.

Hvilken fynsk råvare sværger du til?

Asparges!

Hvad vil du bide særligt mærke i, når du skal bedømme til Schiøtzprisen?

Som ovenfor: En veltillavet ret med velsmag.

Et godt råd til årets Schiøtzprisdeltagere?  

Stol på dine egne ressourcer, lav en ret, du selv synes om, som opfylder de beskrevne krav, og lad være med at tænke på dommerne.