August 2018

Månendens virksomhed i august måned var Konnerup & Co. som vi besøgte d. 21. august 2018.

Konnerup & Co. producerer kvalitetschokolade på Sydfyn.

Besøget bød på en rundtur både i chokoladens verden og på fabrikken i Vester Åby, hvor Henrik Konnerup forklarede, hvordan kakaobønnerne, der dyrkes i området ved Ækvator, omdannes til lækker chokolade. De plukkede kakaobønner fermenteres i 5-6 dage under palmeblade inden kakaobønnen kan behandles. Herefter presses de 50% fedtstof, der er i bønnen ud, for at opnå en ren chokolade, som herefter kan forarbejdes på forskellige måder, alt afhængigt af, hvor ren en kakaosmag man ønsker at opnå.

Hos Konnerup & Co. er råvarerne i fokus og det er kun de allerbedste råvarer, der bliver lukket ind i produktionen. Virksomheden får bl.a. leveret mejeriprodukter fra det lokale mejeri Gundestrup, der ligger lige rundt om hjørnet.

Med en passion for at få den allerbedste smag frem i deres produkter, har Konnerup og Co. finpudset og udviklet særlige produkter, teknikker og råvarer, så man får en unik smagsoplevelse af høj kvalitet hver gang.

Mange tak til Konnerup & Co. for at invitere os indenfor og vise os rundt i produktionen, vi var specielt vilde med de lækre smagsprøver. Følg med på SPIS! Odense Food Festivals facebook side og se med når Månedens Virksomhed afsløres.

Se billeder fra besøget