Juni 2018

Månedens Virksomhed i juni måned var Byens Køkken, som vi besøgte den 13. juni 2018.

Byens Køkken er Odense Kommunes madleverandør, og de leverer mad til byens plejecentre, botilbud og hjemmeboende borgere.

Byens Køkken kan bryste sig af det økologiske spisemærke i sølv, og de sætter en stor ære i at lave ærlig mad fra bunden af friske, lokale råvarer i sæson.

Besøget bød blandt andet på en rundvisning i det store køkken, hvor der hver dag bliver tilberedt omkring 2500 middagsportioner i de store gryder, pander og ovne. Omkring 30 % af de råvarer, som Byens Køkken bruger i deres madlavning, er fra lokale leverandører og alt bliver lavet fra bunden – også brødet, hvor der blandt andet bruges mel fra Kragegården. Derudover har Byens Køkken fokus på at mindske madspild i deres arbejde. De bruger blandt andet brødrester til rasp og restgrøntsager til deres hjemmerørte remoulade. Som afslutning på besøget fik vi lov til at smage på nogle af de retter, som Byens Køkken tilbereder dagligt. Især et nyt projekt med hjemmelavet is faldt i vores smag.

Tusind tak til Byens Køkken for at invitere os indenfor og vise os rundt. I juli måned holder Månedens virksomhed sommerferie – men følg med på SPIS! Odense Food Festivals facebook side og se med når Månedens Virksomhed afsløres.

 

Se billeder fra besøget