I november 2018 gik månedens virksomhedsbesøg til den fynske kirsebæravler og -producent Selleberg specialiteter og deres gårdbutik ved Selleberg Herregård i Marslev.

Her blev vi mødt af Jacob Klitgaard, der, som daglig leder, tog os igennem Sellebergs historie, der går helt tilbage til 1231. I dag drives Herregården Selleberg som landbrug og skovbrug og er med sine ca. 8 hektar kirsebærplantage hjemsted for den håndværksprægede produktion af Selleberg Specialiteter, der inkluderer Annas Gourmet.

Målet med Selleberg Specialiteter var i sin tid at lave en ordentlig kirsebærsauce, men i dag sælger virksomheden over 40 hjemmelavede kirsebærprodukter, der spænder fra kirsebærsirup til kirsebærbrus. Alle gårdens bær sælges friske, når de er i sæson, og virksomhedens kirsebærspecialiteter suppleres derfor med kirsebær fra eksterne avlere.

Tak til Jacob for en dejlig rundvisning og lækre smagsprøver af kirsebærvin og diverse fynskproducerede specialiteter. Og tak til Henrik Krogsgaard for de fine billeder 🍒

Se billeder fra besøget