Skip to content

Den første madfestival i Odense

I går åbnede Odense sin første madfestival og det blev den helt store fest! Hundredvis af begejstrede gæster dukkede op i havens af Food City, hvor festivalen blev afholdt.

Arrangørerne gik selvfølgelig ikke på kompromis med maden, og landsdækkende restauranter og lokale bud fra hele byen havde deltaget til lejligheden. Gæsterne nød madlækkerier fra alle de deltagende butikker og restauranter og nydte stunderne i det strålende solskin.

Festivalen var ikke kun mad og drikkelse; det sted, der blev brugt til arrangementet var et flot sted med spændende musik og en masse lokale underholdere.

Gæsterne spekulerede allerede på om der ville ske mere af den slags i fremtiden. Vi er sikre på, at arrangørens entusiasme for at arrangere lignende events betyder, at der bestemt vil være mere at glæde sig til!

Odense har længe været en hub for madelskere, med restauranter, barer og specialbutikker, der sælger alt fra kagefyldte cupcakes til friskfangede fisk fra Fynske Farvande.

Nu er endnu en anden madoplevelse kommet til byen – Odenses første Madfestival. Festivalen er blevet organiseret af Gastromedia og Odense Turistbureau og vil løbe i 3 dage i juli måned.

Festivalen vil focus på de lokale delikatesser fra Fyn samt nye tysk-skandinaviske retter. Desuden vil mange gourmetspecialiteter fra hele verden også være til stede. Derudover vil der også være madlavningsdemoer, hvor publikum kan se på prominente kokke, der laver deres egne unikke retter.

Ud over at spise lækker mad, vil festivalen også være spækket med koncerter, boder med arts-and-crafts, workshops og endda stand-up comedy. Der vil helt sikkert være noget for enhver at nyde – ikke kun for foodies!

Som de sidste farverige detaljer placeret rundt om festivalområdet, bliver temperamentfulde fanfarer og ærteprinser sendt ud for fødeoplevelses lejlighed!

I dag har vi været vidne til den første madfestival i Odense, som giver et samlet indtryk af al den gastronomiske glæde, byen har at byde på. Mere end 30 restauranter og foodtrucks fra hele Fyn har deltaget i festivalen, som blev afholdt i den centrale bydel. Festivalen var fyldt med kulinariske oplevelser og smagfulde musik og live underholdning.

Besøgende kunne få mulighed for at smage gourmet-udskæringer, lokale ales, iskold fruktjuice fra de mange food trucks, lokalproduceret street-mad samt eksotiske kreationer fra flere restauratører. Der var masser at se på – bemærkelsesværdige designløsninger, graffiti artwork og street foto vedvarende gennem sommerens eftermiddage. Det hele ventede på at blive opdaget og oplevet – og det indpakkede en inspirerende og festlig energier.

Festivalen skabte lynhurtige udskiftninger af kulinerne specialiteter og gav os et bredt spektrum af det bedste, trækkerodemaden og Fyns gastronomi har at byde på. Det perfekte sted at fejre den fynske sommer med vennerne! Vi håber alle nød madfestivalen – allerede nu ser vi frem til næste års begivenheder. Vi håber bestemt at se jer der!

Odense er ved at gøre sig klar til den første madfestival i byen! Festivalen, der finder sted den 15. juni, er resultatet af et tæt samarbejde mellem lokale virksomheder og restauranter, der gerne vil højne madoplevelsen i Odense.

Festivalen vil give gæster mulighed for at selv vælge de lækkerier de helst vil spise fra forskellige madvogne. Derudover kan man forvente fantastiske liveoptrædener og maddemonstrationer. For at sikre, at alle kan nyde maden, har arrangørerne endvidere fokuseret på bæredygtig madlavning, så mange som overhovedet muligt kan benytte festivalens forskellige madtilbud.

Gourmet-køkkenet “The Gourmet”, der ligger midt i Odense, er en af de restauranter, der vil være med til at afholde madfestivalen. Ejer Morten Bærentzen fortalte, at han er begejstret for idéen om en madfestival og glæder sig til at udforske nye retter. For ham handler det om at kunne give byen “en helt unik smagsoplevelse” for middag eller aftensmad.

Som en af de første aktiviteter i forbindelse med festivalen har “The Gourmet” indgået et samarbejde med en lokal økobageri. I den anledning har det velrenommerede køkken udtænkt en helt ny række af veganske gourmetretter, som man kan nyde den 15. juni og passer perfekt ind i festivalens bæredygtige tema.