Schiøtzprisen er en åben kokkekonkurrence for alle professionelle kokke og kokkeelever.

Det er supernemt at kvalificere sig. Besvar blot spørgeskemaet her, og send en tilkendegivelse om ønske om deltagelse til SPIS! Odense Food Festivals sekretariat via majken@spisodense.dk senest den 10. august.

Udvælgelsen af deltagerne sker i samarbejde med vores kompetente dommerpanel, som vurderer alle besvarelser med det fynske fokus for øje.

Alle deltagere som er udtaget til Schiøtzprisen 2018 får besked senest den 20. august 2018.

Årets dommere er:

  • Dan Jørgensen, tidligere fødevareminister.
  • Klavs Styrbæk, kok, gastronomisk ildsjæl og indehaver af Styrbæks.
  • Ole G. Mouritsen , professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, leder af Smag for Livet og præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.
  • Louise Beck Brønnum, gastrofysiker og leder af Alchemist T[A]este lab i København

De fynske råvarer

Til Schiøtzprisen stiller SPIS! Odense Food Festival en råvarebuffet fyldt med de bedste kvalitetsråvarer og -produkter fra Fyn til rådighed. Buffeten kommer til at bestå af basisråvarer samt et bredt udvalg af fynsk frugt og grønt i sæson, kød, mel, æg, mejeriprodukter og specialiteter.

Derudover må hver deltager selv medbringe op til 3 råvarer eller produkter, som understreger den fynske fødevarefortælling i deres ret. Det kan f.eks. være man selv har syltet ramsløg, samlet svampe, plukket bær eller noget helt fjerde, som understreger det fynske islæt i ens ret. Bemærk at de 3 medbragte råvarer skal supplere den ret man fremstiller, – alle hovedelementerne til konkurrencen skal tilberedes på stedet.  

De 3 råvarer eller produkter, som medbringes til konkurrencen skal anføres i det spørgeskema, som der er linket til i mailen. Knyt gerne et par ord til, hvorfor netop denne/disse råvare(r) er valgt. Er de(n) særlig fynsk eller understreger den retten på en særlig måde?

 

Præmier:

  • 1. præmie: 20.000 kr., kontant, en outdoor marketing kampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani Odense samt et smukt indgraveret trofæ fra Kærbygård Plankeborde
  • 2. præmie: 4.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier
  • 3. præmie: 1.000 kr. og en kurv med fynske lækkerier.