Søndag den 17. september fejrer vi de fantastiske fynske råvarer, når SPIS! Odense Food Festival inviterer til den festlige og folkelige Schiøtzprisen.

Schiøtzprisen er Fyns første professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke det fynske terroir.

Innovation, smag, kvalitet og visuel præsentation er i centrum, når vi inviterer professionelle kokke til at lege med i konkurrencen om at kreere smukke, velsmagende retter med de fynske råvarer i højsædet.

Er du gastroentusiast, og er du vild med at se dygtige, professionelle kokke udfolde sig, så har du mulighed for at deltage gratis som tilskuer. Der vil være mulighed for smagsprøver på forfriskende mikrobryggede specialøl fra Albanis nye mikrobryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co. og spiselige, små fynske hapsere ved arrangementet, så længe fadene er fulde.

Arrangementet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at sikre dig din billet.

Årets skarpe dommere er Per Hallundbæk, indehaver og køkkenchef hos Falsled Kro, Klavs Styrbæk, indehaver og køkkenchef hos Restaurant STYRBÆKS, Ole G. Mourisen fra Det Danske Gastronomiske Akademi og Smag for Livet samt Morten Vilsbæk, journalist, madredaktør og vinskribent hos Jysk Fynske Medier.

Dysten om Schiøtzprisen finder sted i Odenses smukke Rådhushal søndag den 17. september kl. 14.00-17.00, og årets vinder kan tage hjem med 20.000 kr., et smukt håndskåret Schiøtzpristrofæ fra Kærbygaard Plankeborde samt en outdoor markedsføringskampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani.

Prik din yndlingsrestauratør på skulderen, og mind vedkommende om at tilmelde sig via majken@spisodense.dk senest den 20. august, hvis du gerne vil se hende/ham på scenen i fejringen af de fynske råvarer.

 

Vi glæder os til at se dig.

#spisodense

 

Ekstra info til kokke

Er du kok eller restauratør, og har du lyst til at være med, skal du indsende billede og ingrediensliste for din konkurrenceret til Majken på majken@spisodense.dk, inden søndag den 20. august kl. 14.00.

Dit bidrag vil blive anonymiseret og forelagt udvælgelseskomitéen, som udvælger de bedste retter, der skal med til finalen.

Udvælgelseskomitéen 2017 består af Sten Slot, direktør for Det Danske Kokkelandshold, Morten Vilsbæk, journalist, madredaktør og vinskribent på Fyens Stiftstidende, Mads Vindfeld Andersen, indehaver af Madsvin.com, Mads Asbild, udviklingschef fra Food Fyn, og Mikael Hansen fra fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn.

Vinderen udvælges af årets dommerjury 2017 bestående af Ole G. Mouritsen, Præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi, Klavs Styrbæk, køkkenchef og indehaver af Restaurant STYRBÆKS, Per Hallundbæk, indehaver og køkkenchef hos Falsled Kro og Morten Vilsbæk, journalist, madredaktør og vinskribent hos Jysk Fynske Medier.

 

Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach