Fyn ligger inde med verdens bedste æbler, fantastiske kødproducenter, Europas største koncentration af mikrobryggerier, fremragende restauranter adskillige roser værd, og mange, mange flere lækkerier, og det skal naturligvis fejres.

Derfor går SPIS! Odense Food Festival og Albanifonden nu sammen i nyt spændende samarbejde om at øge fokus på fynske råvarer og fynsk gastronomi, når Schiøtzprisen uddeles for første gang søndag d. 18. september som kulminationen på SPIS! Odense Food Festival i uge 37.

Schiøtzprisen præmierer evnen og lysten til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag til følge, når SPIS! inviterer professionelle fynske kokke til at lege med i en konkurrence om kreationen af lækkerier der er 100% baseret på fynske råvarer.

Hvis du er kok eller restauratør og har lyst til at være med, skal du indsende billede og ingrediensliste for din konkurrenceret til tine@spisodense.dk inden d. 18. august.
Dit bidrag vil blive anonymiseret og forelagt udvælgelsespanelet som vil udvælge de 10 bedste bud, der skal med til finalen.
Udvælgelsespanelet består af Morten Vilsbæk formand for Danske Madanmeldere, Mads Vindfeld Andersen fra Madsvin, Martin Østergaard Villumsen fra Rigeligtsmør.dk, Mads Asbild udviklingschef fra Food Fyn, og Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn – Fødevaremarkedet.

Dysten om Schiøtzprisen står i Odense Rådhushal d. 18. september kl. 13-18, og årets vært er Julie Lindegaard fra P4Fyn.

Vinderen udvælges af årets dommere Præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi Ole G. Mouritsen, tidligere fødevareminister Dan Jørgensen, madanmelder Helle Brønnum Carlsen, kok Klavs Styrbæk, og Formand for Danske Madanmeldere Morten Vilsbæk.

Fyns dygtigste fortolker af fynske råvarer vinder 20.000 kr., verdens første Schiøtzpristrofæ, samt out door marketing til en værdi af 50.000 kr.

 

Hvis du er vild med at se fantastisk dygtige professionelle udfolde sig, så kan du deltage på to måder. Du kan enten sikre dig en af de eksklusive snackbilletter ved at forudbestille en let anretning til eventet lige her på Tikko. Snackbilletten sikrer dig en lækker anretning, men giver dig ikke adgang til at smage på konkurrenceretterne, som kun produceres i begrænset antal.

Eller du kan kigge med fra gratispladserne, hvis du har indløst billet til SPIS! Madmarked, så længe der er frie pladser ledige.

Vi glæder os meget til at se dig.

#spisodense

Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach