Per Hallundbæk

Per er til daglig direktør og køkkenchef på Falsled Kro

Per er en af årets dommere til Schiøtzprisen, en kokkekonkurrence for professionelle kokke, hvor Per skal være med til at kåre gedigent gastronomisk håndværk samt evne og vilje til at fortolke det fynske terroir med kreativitet og nytænking.

 
Vi har spurgt Per, hvad han forbinder med det gode måltid, og hvilke råd han vil give deltagerne til Schiøtzprisen, der kæmper med næb og klør om en kontant præmie på 20.000 kr., et håndskåret Schiøtzpristrofæ fra Kærbygård Plankeborde og en outdoor marketing kampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani Odense.

Hvad er en veltillavet ret for dig, og hvad er vigtigt for, at en ret lykkes?

Gode råvarer, som er behandlet på den rigtige måde. Det spiller ingen rolle, om det er kalveskank eller pighvar, bare retten er lavet ordentligt.

Hvad er velsmag for dig?

Velsmag er en ret, der er tillavet på den rigtige måde, og hvor man har brugt tid på at smage den til med salt og peber. Mange gange kan det være det, som gør forskellen på en velsmagende ret og en ligegyldig ret. Det er også vigtig, at retten serveres varm – hvis den skal være varm – da varmen i en ret også er vigtig for smagen.

Hvad er det bedste måltid, du har fået på Fyn?

Mine bedste måltider på Fyn har jeg altid fået på Goma, Sortebro Kro og Pasfall. Jeg kan ikke definere ét måltid som det bedste, da deres køkkener er så forskellige, men altid af meget høj standard.  

Hvilken fynsk råvare sværger du til?

Hvide asparges!

Hvad vil du bide særligt mærke i, når du skal bedømme til Schiøtzprisen?

At kriterierne, der er lagt tilrette for konkurrencen opfyldes, og at retterne er velkomponerede og velsmagende.

Et godt råd til årets Schiøtzprisdeltagere?  

Lav retter med rene og genkendelige smage.